De verschrikkelijke krijgsman

Elke werd vorige week geïnterviewd door Humo – met link naar het opiniestuk in april 2016, over klokkenluiders. Vandaag publiceren we op Dinobusters-site deze blog – als eerbetoon aan al die klokkenluiders en dappere ambtenaren die blijven streven naar een betere, meer klantvriendelijke en performantere overheid. Jullie zijn de echte helden… Ons respect en onze steun heb je alvast…!

Dinobusters

Ik gaf mijn dienstwapen aan een collega. Uit voorzorg’. Het citaat komt van Steven De Smet, enfant terrible en hoofdcommissaris bij de Gentse politie. In De Morgen van 21/1/2017 staat een kwetsbaar interview over zijn werk bij de fikken en interne intriges bij het Gentse korps. Hoge bomen vangen veel wind. Bomen in een storm gaan wel eens tegen de grond. Je voelt in het interview het kruisverhoor van de journalist. Hij weet dat er meer is, maar Steven blijft sereen, defensief ook. Het is niet makkelijk om over het delicate verleden te praten. Toch is het evenmin een optie om als een geslagen hond in een kooi te blijven zitten. Het verhaal raakt ons. We zien en voelen gelijkenissen – maar zwijgen. Een verhaal dat nu, twee weken later, alsnog aangevuld wordt.

humoDe klokkenluiders

Het weekblad Humo zet deze week immers zijn tanden in een aantal…

View original post 1.174 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s