Dinobusters

Schermafbeelding 2017-09-05 om 17.19.56

Aan het stuur van je eigen leven – Witsand Uitgeverij – 2017

Een uit de hand gelopen hobby, zo kun je het Dinobuster-verhaal wel noemen. Enkele jaren geleden dacht ik nog dat ik alleen stond binnen de overheid met de droom van een klantvriendelijke, open overheid met blik naar buiten. Tot ik Club 35 leerde kennen (www.club35.be). Zelfhulpgroep voor jonge ambtenaren – waar we elkaar via een Yammer-platform leerden kennen en op den duur ook via “In Real Life – twunches”, om kennis te delen, bruggen te bouwen en te leren van elkaar. Stilaan werden we gevraagd om lezingen en presentaties te geven, workshops te doen, ons eigen verhaal te vertellen… We stonden en staan niet alleen. Er waren en zijn nog steeds héél veel enthousiastelingen die oude ideeën (niet meer aangepast aan de verwachtingen van de klanten en burgers) de wereld willen uit helpen, willen klant centraal stellen en het hokjesdenken verlaten.

Dankzij de wereld van de sociale media werd netwerken tussen gelijkgestemde zielen wel héél gemakkelijk. We noemen onszelf “de Dinobusters”. We slaan bruggen tussen denken en doen, zien en zeggen, mengen onze ratio met een vleugje intuïtie. En we zijn met veel. Steeds meer…

2110-1534-1140_029

Het verhaal van de Dinobusters is een verhaal dat niet alleen van mij en Elke Wambacq is. Gelukkig maar. We zijn geïnspireerd door héél velen en dragen onze ideëen ook graag uit.

Weet je… Iedereen heeft de kiem van een dinobuster in zich – terwijl even goed iedereen een beetje een dino-neiging kan vertonen. Dinobuster worden kun je leren. Het gaat om samen-zijn, samen-denken, samen-doen – met dezelfde focus: maatschappelijk belang nastreven, klant centraal plaatsen en durven dromen.

 

Want wat we samen doen, dat doen we gewoonweg beter…

Lees er meer over op www.dinobusters.org

Schermafbeelding 2014-12-20 om 21.32.52

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s