Over mij

Schermafbeelding 2014-11-23 om 21.43.04

Wat leuk dat je meer wil weten over mij 🙂

Hier gaan we …

Ik ben Nancy De Vogelaere, enthousiaste dertiger, mama van twee schattige dochters (Zara en Anaïs), en al helft van mijn leven de gelukkige wederhelft van Bruno. Ik kom uit een warm, Westvlaams gezin van 5 kinderen – en leerde al van jongs af aan mijn vrouwtje te staan 🙂

Mijn levensmotto is: “je leeft maar één keer, er is geen generale repetitie (waarna je ’t even opnieuw kan doen als het eerste keer niet lukte), dus ga je dromen achterna!” Al moet ik er eerlijk gezegd aan toevoegen dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan – ook dat heb ik aan de lijve moeten ondervinden. Toch probeer ik te denken, doen, zien en zeggen in één beweging – met voldoende aandacht voor mijn intuïtie.

Ik combineerde drie jaar een leidinggevende rol in de overheid met het opstarten van een eigen zaak (samen met “partner – in – crime” Elke Wambacq) – sinds 01/01/2016 doe ik dat ook “voor echt” (als fulltime job).

Elke Wambacq en ik runnen sinds 2013 samen “4 Change Machines” voor de Dinobusters, waarmee we boeken en opiniestukken schrijven, en zorgen dat we mensen in beweging krijgen. Daarnaast begeleiden we ook mensen in organisaties naar meer zelfsturing, zelfstandigheid, openheid en warmte. We geven vormingen, workshops, les, lezingen en denk-en-doe-momenten.

We geloven bovendien héél sterk in een ander soort organisaties, die de focus niet langer bij zichzelf maar bij klant legt. Waar macht enkel een instrument is en niet een doel op zich. Waar innovatie geen hol woord is van nota’s, tweets en dienstorders, maar  daadwerkelijk in de praktijk gebracht wordt door de vele talenten die élke organisatie rijk is. Als je ze tenminste wil zien.

De weg is lang en hobbelig… maar uiteindelijk zullen we er geraken, daar zijn we van overtuigd!

Ik sta positief in het leven en verwacht dat ook van de wereld rondom mij.

Mijn hart ligt bij communicatie in al zijn maten en gewichten, verweven met veranderingstrajecten. Cruciaal is daarbij dat er voldoende aandacht is voor de sleutelfiguren in dat proces: mensen.

Via sociale media investeer ik sterk in verbinding maken en bijleren – a never ending story. Ik ben een gecertificeerde coach (via Coaching Square). Niets leuker dan samen met je coachee op weg gaan en door nieuwsgierige vragen te stellen de antwoorden zien komen.

En o ja… Alles wat ik zeg en doe is enkel in eigen naam. And I like that 😀

 

3 gedachtes over “Over mij

 1. Helen Wyffels zegt:

  Beste mevrouw De Vogelaere, zou het mogelijk zijn met u persoonlijk contact op te nemen (mail/telefoon) ? vriendelijke groeten,Helen.

 2. pierrevandenbossche zegt:

  Beste Nancy,

  Wat ik vreesde is toch uitgekomen. Wat ik tussen deze literaire beschrijvingen mis is een visie op de toekomst. Meer bepaald de toekomst van kansengroepen. Komende jaren zal de maatschappij geconfronteerd worden met een als maar groter wordende groep van 50plussers en allochtonen. Doch halsstarrig weigert HR daar aandacht aan te besteden. HR is een dienstensector die het beleid mee wil bepalen op alle vlakken van de maatschappij, doch weigert zelf verantwoordelijkheid op zich te nemen.
  In de jaren 50 was de arbeidsmarkt voor leeftijden ts 14 en 60, in de jaren 70 bij het begin van HR kromp deze naar ts 21 en 55 jaar en nu de HR overal bijna doorgebroken is (wonderwel nog niet in heel kleine KMO’s) wijzen statistieken nu ts 26 en 40 is. Een maatschappij evolueert uiteraard en men kan geen vergelijkingen trekken uit het verleden maar wel analyseren wat onze welvaartstaat nodig heeft.
  Onderzoeken wijzen uit dat interne HR bij grote bedrijven bestaan uit 90% vrouwelijke werknemers tussen de 26 en 38 jaar, is daar iets verkeerds mee … natuurlijk niet maar het zou aan te bevelen zijn mocht dit ook een afspiegeling zijn van de maatschappij.
  De keiharde waarheid is dan ook dat voor HR hun bevoorrechte kandidaat steeds ts de 26 en 38 is, blank, zuiver Belg is, en zolang ze deze werkwijze gaan aanhouden zal het voor kansengroepen een calvarietocht blijven.
  Met oprecht vriendelijke groeten

  Pierre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s